Информация к новости
  • Переглядiв: 1 031
  • Автор: julia
  • Дата: 25-08-2019, 06:27
25-08-2019, 06:27

Іще раз про пісок

Категорiя: Новини

Піскова терапія для дітей — це ігровий спосіб розповісти про свої проблеми, показати свої почуття, фантазії, страхи й позбутися їх, перебороти емоційне напруження. Адже гра для дитини — необхідна, природна й улюблена діяльність.

Іще раз про пісок

Іще раз про пісок


Пісок діє на дітей, як магніт. Перш ніж вони встигають усві­домити, що роблять, їхні руки самі починають просіювати пісок, будувати тунелі, гори і т. д. А якщо до цього додати мініатюрні фігурки, іграшки, тоді з'являється цілий світ, і дитина повністю поринає у гру.

Кожна обрана фігурка втілює якийсь персонаж, котрий може взаємодіяти з іншими героями. Дитина сама придумує, про що вони говорять, що роблять; іноді малюк може запросити психолога приєднатися до гри й виступати від імені якого-небудь персонажа. У всіх цих випадках дитина почуває себе хазяїном свого маленького світу і є режисером драми, яка розігрується на пісковому аркуші.

Те, що колись таїлося у глибині дитячої душі, виходить на світло; персонажі гри починають рухатися, виражаючи най­більш актуальні для дитини почуття й думки.

Мета піскової терапії — не змінювати й не переробляти дитину, не вчити її якихось спеціальних поведінкових навичок, а дати можливість бути собою. Процес «гри в пісок» вивільняє заблоковану енергію й «активізує можливості самозцілення, закладені в людській психіці».

Завдання піскової терапії узгоджуються із внутрішнім праг­ненням дитини до самоактуалізації. Піскова терапія допомагає дитині:

· розвивати позитивну Я-концепцію;

· стати відповідальнішою у своїх діях і вчинках;

· формувати більшу здатність до самоприйняття;

· вчитися більше покладатися на себе;

· опановувати почуття контролю;

· розвивати сенситивність у подоланні труднощів;

· розвивати самооцінку;

· знаходити віру в себе.
Шановний читач - ми рекомендємо Вам зареєструватись або увiйти на сайт пiд своїм логiном.