Информация к новости
  • Переглядiв: 374
  • Автор: julia
  • Дата: 13-02-2020, 02:06
13-02-2020, 02:06

День Святого Валентина

Категорiя: Новини

День Святого Валентина

День Святого Валентина

Історія святого Валентина для дітей
У День святого Валентина багато людей признаються один одному в любові або нагадують про свої почуття.

Свято названо на честь святого Валентина. Існує безліч легенд про святого Валентина. Одна з них пов'язана з таємними одруження закоханих пар.

У 3 столітті римський імператор Клавдій II заборонив своїм легіонерам одружуватися, а дівчатам — виходити заміж. Він вважав, що самотні юнаки — це найкращі солдати. Але знайшовся священик на ім'я Валентин, який не послухався наказу. Всупереч імператорській забороні він мирив пари, посилав для них листи із зізнаннями у коханні і таємно проводив обряди вінчання.

Через деякий час секретна діяльність Валентина була розкрита, його схопили і засудили до смертної кари. Перебуваючи в ув'язненні, він познайомився зі сліпою дівчиною, дочкою наглядача, Юлією, і закохався в неї. Перед смертю він написав їй прощальне послання, в якому зізнався у своїх почуттях, з підписом «Твій Валентин». Отримавши цей лист, наповнене вірою і любов'ю, дівчина прозріла. Валентина стратили 14 лютого 269 року. Тепер ця дата — день всіх закоханих.

У 5 столітті Валентина зарахували до лику Святих, і він став покровителем закоханих, молоді, щасливих шлюбів. І хоча Дня Святого Валентина немає в календарі офіційних свят, у цей день багато хлопців і дівчат дарують один одному вітальні листівки — валентинки.
Шановний читач - ми рекомендємо Вам зареєструватись або увiйти на сайт пiд своїм логiном.